Omgeving

Vakantiewoning Port Zeeland

Grevelingen Brouwersdam Noordzeestrand Marina Port Zélande

Welkom op onze website

Wat heeft de omgeving te bieden.

 

Lekker uitwaaien, wandelen, zonnen en zwemmen aan het strand. Of sportief bezig zijn zoals Kitesurfen, Kitebuggyen, of Biokarten. Dit kan allemaal. www.natural-high.nl

 

Paardrijden, o.a. manege Groll in Renesse, De Ponyhof in Aagtekerke en Stoeterij nr. 1 in Burgh-Haamstede, organiseren buitenritten voor zowel de beginnende als de meer ervaren ruiter.


Een terrasje pakken, winkelen of uitgaan.

Bezoek de mooie dorpen en stadjes zoals:

Ouddorp, Goedereede, Renesse, Brouwershaven (zomerweekmarkt op maandag tot 2 september) Bruinisse (in het Brusea kunt u alles zien over het leven van de mosselvissers) en Zierikzee met zijn mooie momumenten uit de 15de eeuw.

www.vvvzeeland.nl

 

Op het Deltapark Neeltje Jans kun je van alles te weten komen van de Deltawerken.

Er zijn exposities, waterattracties, rondleiding over de stormvloedkering en nog veel meer.

Het is een leuk en leerzaam park voor jong en oud.

www.neeltjejans.nl

 

Het overdekt subtropsch zwemparadijs Aqua Mundo heeft een Wildwaterbaan, stroomversnelling, een spectaculaire Turbo Tunnel en diverse glijbanen, gollfslagbad, bubbelbad, sauna, kinderbad en buitenbad, kortom genoeg te doen voor iedereen.

 

Bowlen en Midgetgolf, een kano, of een waterfiets, of een Family Boat huren. Informeer op het naast het appartement gelegen park Port Zélande voor de mogelijkheden.

 

Belevingbos De Punt Goeree Overvlakkee. Ligt tussen knooppunt 52 en 51. Met looppaden, meertjes, observatiepunten en eilandjes. Natuur en avontuur komen hier samen. Men kan hier een leuke wandeling maken waarbij de omgeving steeds verandert. www.ivn.nl

 

Op de Grevelingen kun je diverse excursies boeken, zoals een zeehondenboottocht. Het gebied maakt deel uit van een natuur- en recreatiegebied, met heckrunderen, fjordenpaarden en een vogelreservaat. www.grevelingen.nl

 

Over de Brouwersdam kun je een tramrit maken vanaf het station achter het appartement.

In de zomer rijdt de tram twee of drie dagen per week. Het Trammuseum is open op woensdagen en zaterdagen van half april tot eind oktober van 10.00 tot 16.00 uur en op alle rijdagen. www.rtm-ouddorp.nl

 

Op de Brouwersdam, net naast Port Zélande, vind je het Zeil- en surfcentrum. Hier kun je een groot surfboard huren (Stand Up Paddle Board). Hierop moet je je evenwicht bewaren en kun je met behulp van een peddel ergens naar toe varen. Dit is in een uurtje te leren. Je kan op het terras uitrusten, terwijl de kinderen surfles volgen (reserveren nodig). Er is een superhoge schans/glijbaan 8 m dit is ook leuk voor de kinderen.

www.brouwersdam.nl

 

Leuk voor de allerkleinsten is speeltuin De Flipjes, met schommels en draaimolens. adres Pr. Hendrikweg 36 Ouddorp www.speeltuindeflipjes.nl


Je kunt een sloep huren bij Marina Port Zélande. Of bij Aquavitesse in de jachthaven van Bruinisse. Hier zijn ook kano's te huur. Als je geluk hebt zie je tijdens het varen zeehonden en bruinvissen. Bezoek een van de eilandjes van de Grevelingen.


Op Stampersplaats is een steiger aan de zuidkant waar je aan kunt leggen. Hier lopen het hele jaar Shetlandpony's in het wild.

Voor de ingang van de haven van Brouwershaven kom je het eilandje Dwars In De Weg tegen. Hier lopen in het wild Fjorden paarden. Hier groeien diverse wilde orchideeën.

De Archipel is een onbewoond eilandje midden in het Grevelingenmeer. Soms heb je het hele eiland voor je zelf.

 

Visafslag. Als je het leuk vindt kun je kijken bij de visafslag Stellendam. Deze is iedere vrijdag geopend voor publiek. (vooraf reserveren) Voor 9 euro krijg je dan een rondleiding van ongeveer 1,5 uur. 0187- 68 1789 (vvv Ouddorp)


Vakantie Port Zeeland 2019